| Csirkemáj joghurtmártásban receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj /szív nélkül/ 3 dl joghurt 2 közepes fej vöröshagyma 0,5 dl tejszín 3 evőkanál olaj 2 evőkanál liszt 1-1 csokor petrezselyem, bazsalikom, metélőhagyma 1 teáskanál citromlé 1 gerezd fokhagyma fél teáskanál szárított provanszi fűszerkeverék ízlés szerint frissen őrölt feketebors, fehérbors és só Elkészítés: A zöldfűszereket megmosom, lecsöpögtetem és apróra vágom. A joghurtot összekeverem a tejszínnel, a citromlével és a zöldfűszerekkel. A megtisztított fokhagymát a sóval összezúzom és a joghurthoz keverem. A mártást sóval, borssal és cukorral ízesítem. A csirkemájat ereitől és zsíros részeitől megtisztítom, megmosom, és leitatom róla a nedvességet. Darabjaira szedem és lisztben megmártom. A megtisztított hagymát vékony karikákra vágom. Egy evőkanál olajat megforrósítok, ráteszem a hagymát, üvegesre pirítom, majd serpenyőből kiszedem és félrerakom. A megmaradt olajat a serpenyőbe öntöm. A lisztes májdarabokat a forró olajon két perc alatt lepirítom, ezután a provanszi fűszerkeveréket rászórom. Végül a hagymát a májhoz teszem és egy percig együtt pirítom. Sóval és borssal megízesítem. A joghurtmártással és sós vízben főtt burgonyával tálalom. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: 50csillag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |