| Babsali receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 25 dkg szárazbab 3 kemény tojás 1 fej lila hagyma petrezselyem, borecet só bors 2 evőkanál olaj 1 gerezd fokhagyma Elkészítés: A babot előző nap este beáztatom. Másnap enyhén sós vízben megfőzöm. A 2 evőkanál olajból, ízlés szerinti mennyiségben borecetből sóval, őrölt borssal (kímélőbb a fehér bors) salátalevet készítek. Belekarikázom vékonyra a hagymát, a fokhagymát, és belevágom a petrezselyem levelet. Végül hozzáadom a kihűlt főtt babot. 2-3 óráig hűtőszekrényben hagyom az ízeket összeérni. Tanácsok: Tálaláskor negyedekre vágott tojásokkal szoktam díszítem. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 1313 kcal Szénhidráttartalom: 158 gramm Zsírtartalom: 39 gramm A receptet beküldte: pinky20080216 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |