Tutireceptek.hu fejléc

Babsali recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
25 dkg szárazbab
3 kemény tojás
1 fej lila hagyma
petrezselyem, borecet

bors
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A babot előző nap este beáztatom. Másnap enyhén sós vízben megfőzöm. A 2 evőkanál olajból, ízlés szerinti mennyiségben borecetből sóval, őrölt borssal (kímélőbb a fehér bors) salátalevet készítek. Belekarikázom vékonyra a hagymát, a fokhagymát, és belevágom a petrezselyem levelet. Végül hozzáadom a kihűlt főtt babot. 2-3 óráig hűtőszekrényben hagyom az ízeket összeérni.

Tanácsok:
Tálaláskor negyedekre vágott tojásokkal szoktam díszítem.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 1313 kcal
Szénhidráttartalom: 158 gramm
Zsírtartalom: 39 gramm

A receptet beküldte: pinky20080216


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csalamádé » Hagymás ecetes babsaláta » Szardínia-saláta » Sajtos nyári saláta
» Téli vitamintál » Káposztamix » Nyári kapros saláta » Szerb gombás zakuszka
» Almás zellersaláta » Gyros-mártás » Lyoni saláta » Juhtúrós paradicsomsaláta
» Céklás heringsaláta » Padlizsán keleti módra » Mecsek saláta » Brokkolisaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.