| Téli vitamintál receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 20 dkg vörös káposzta, 1 nagyobb alma, 1 közepes zellergumó, 1 csokor zöldpetrezselyem, fél pohár kefir, 2 sárgarépa, 1 alma, 1 fej hagyma, 1 csokor kapor, fél pohár kefir Elkészítés: A vörös káposztát, a megmosott, hámozatlan almát, a meghámozott és jól megmosott, leszárított zellergumót a káposztareszelőn legyaluljuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel és fél pohár kefirrel összekeverjük. A sárgarépát, a másik almát, a hagymát a finomabb (sajt) reszelőn megreszeljük, a finomra vágott kaporral megszórjuk, és a másik fél pohár kefirrel összekeverjük. Mindkét keveréket külön-külön edényben legalább 3 óra hosszat hűtőszekrényben tartjuk. Egy üveg- vagy porcelántál egyik felére a petzselymes keveréket, a másik felére a kapros keveréket halmozzuk, és tálaljuk. Néhány szelet sonkával, félbevágott kemény tojással (kenyér nélkül!) finom fogyókúrás vacsora. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |