| Brokkolisaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 40-50 dkg brokkolirózsa 3 dl natúr joghurt 2 csokor petrezselyemzöld 1 csokor kapor 1 nagy fej vöröshagyma 1-2 kk citromlé csipetnyi só Elkészítés: Ha friss brokkolit használunk, vágjuk le a szárát, csak a rózsákat fogjuk fölhasználni. A brokkolirózsákat gőzben puhára pároljuk. A vöröshagymát vékony karikákra szeljük. A brokkolira és a hagymára ráöntjük a joghurtot, amit előzőleg elkevertünk a sóval, és az apróra vágott zöldfűszerekkel. Ízlés szerint meglocsoljuk citromlével. Jól elkeverjük. Hűtőben érleljük legalább fél napig. Tanácsok: Én a brokkolit párolóedényben, gőz fölött szoktam párolni, de természetesen vízben is lehet főzni. A brokkoli szára később felhasználható pl. zöldséglevesekhez. De ha nem akarunk a tisztítással bajlódni, lehet fagyasztott brokkolirózsákat kapni. A zöldfűszerek szárítottakkal is helyettesíthetőek. A receptet beküldte: gyopár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |