| Csalamádé receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 nagy fej káposzta 1 kiló hagyma 10db tv paprika 3kígyó uborka,vagy másfajta 6db zöldparadicsom mustármag köménymag 4 evőkanál só 4l csapvíz 30-40dkgcukor 4 dl ecet /20%-os/ 1 kávés k.borkén por 1 kávés k.timsó Elkészítés: Ez a recept 5 literes üveghez van/persze el lehet osztani kissebb üvegekbe is!/Felaprítom a káposztát,hagymát,paprikát,zöldparadicsomot,uborkát.Köményt,mustármagot szórok rá,amivel alaposan összekeverem.Amíg ez áll,addig megcsinálom a levet rá.4 liternyi vízbe a cukrot,sót,ecetet teszek,majd a legvégén teszem bele a borkén port és a timsót ezzel is jól elkeverem.Üvegekbe teszem a zöldséget és ráöntöm az ízesített vizet.Ha kevés lenne pótolok hozzá.Lezárom a savanyúságot és jöhet a tél!! Itt még több receptet láthatsz; http://www.nosalty.hu/iluska_szakacs_47422 Tanácsok: A borkén por azért jó tartósító szer,mert ez az ami a nem káros, nem találtam egészségkárosító hatását! Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: ilus74 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |