| Mecsek saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 db fejessaláta, 25 dkg uborka, 30 dkg paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csomó snidling, 1 cikk fokhagyma, 1 evőkanál mustár, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál borecet, 4 evőkanál olivaolaj, só. Elkészítés: A leveleire tépkedett,megmosott salátát lecsurgatjuk. 20 dkg uborkát,20 dkg paradicsomot karikára vágva félretesszük. A maradék paradicsomot uborkát a fokhagymával,a fehérborral,az olajjal,a mustárral,a tejföllel,és a vöröshagymával együtt összeturmixoljuk. Átszürjük,és az így kapott öntetet ecettel és sóval ízesítjük. Az előkészített salátaféléket beleforgatva snidlinggel megszórva tálaljuk. Tanácsok: Bundázott húsok mellé,marhasültekhez,sertéspecsennyékhez kiváló. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |