Tutireceptek.hu fejléc

Céklás heringsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
50 dkg pácolt hering,
4 db alma,
40 dkg savanyú uborka,
40 dkg savanyított cékla,
1 doboz tejszín,
só,
őrölt bors,
1 db citrom leve,
1 csomag kapor,
2 evőkanál olívaolaj.

Elkészítés:
A heringfiléket hosszában, a gerincük mentén kettévágom, s ízléses nagyságú darabokra szeletelem. (Ha a heringfilé kicsi, akkor a hosszanti felezést el is hagyhatom, úgy darabolom fel.)
Az almát szintén felkockázom, miután a magházát eltávolítottam, s a kipréselt citrom levével jól összeforgatom, hogy ne barnuljon meg.
A savanyú uborkát is hasonló nagyságú darabokra vágom.
Végül a meghámozott cékla következik, amit vékony hosszanti csíkokra szelek.
A halat, a céklát, az uborkát és az almát óvatosan összekeverem egy nagyobb tálban (amiben kényelmesen össze tudom keverni a hozzávalókat), meglocsolom az olívaolajjal, és a finomra vágott kaporral megszórom.
Sózom, borsozom, majd hűtőbe teszem.
Ha a salátánk lehűlt, a tejszínt felverem és hozzáöntöm.
Egy fakanállal óvatosan, vigyázva, hogy ne törjön, összeforgatom.
Hidegen, kaporral, citromkarikával tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklás szendvicskrém » Céklasaláta almával » Csokoládés-céklás sütemény » Céklás zöldséges rizsköret
» Céklás répás turmix » Nyers céklasaláta » Heringsaláta » Almás céklasaláta
» Aszaltszilvás céklasaláta » Céklás ropogós » Céklás-kéksajtos pizza » Sültcéklás savanyúkáposzta
» Káposztás céklasaláta » Céklás káposztasaláta » Céklasaláta tormával » Svéd heringsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.