| Aranygaluska u2 receptHozzávalók: 4-5 dl tej 2,5 dkg friss vagy fél cs.szárított élesztő 10 dkg light margarin 1 tojás sárgája pici só édesítő ízlés szerint (kb.10 db) 50 dkg tönköly,rozs és grahamliszt vegyesen 15 dkg dió + por vagy folyékony édesítő Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a 10 szem édesítőt majd az élesztőt, a tojás sárgáját, valamint az olvasztott margarin felét. Összekeverjük és hozzáadjuk a lisztet és a csipet sót. Jól összedolgozzuk és pihenni hagyjuk. Ha megkelt tk. lisztes gyúródeszkán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és pici margarinnal kikent tepsibe vagy tortaformába rakjuk. Egy sor tésztát olvasztott margarinnal meglocsolunk, megszórjuk az édesített darált dió egyik felével. Újabb sor tészta, majd rá a margarin és az édesített darált dió másik fele. Sütőben kb 30 percig sütjük. (tűpróba) Tanácsok: Ha van gyorskelesztő tál, akkor még gyorsabban elkészíthető, elég összekeverni az alapanyagokat, nem kell annyit dagasztani. Ha folyékony édesítőt használsz, a tésztát szórd meg először dióval és utána locsold meg folyékony édesítővel, de vigyázz, mert ha túl sok az édesítő, keserű mellékíze lehet. Kipróbált recept, jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Kiss Mária Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |