Tutireceptek.hu fejléc

Aranygaluska2 recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
2,5-3 dl tej
1 tojássárgája
2 dkg élesztő

borsodó

Elkészítés:
Az élesztőt futtasd fel. Majd dolgozd össze az átszitált liszttel, a tojássárgájával, egy csipetnyi sóval, s annyi tejjel, hogy viszonylag lágy tésztát kapj. Ezután gyúrj bele 5 dkg margarint, s a tésztát keleszd a kétszeresére. Közben a maradék margarint olvaszd meg, a diót pedig keverd össze a cukorral. Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki egy ujjnyi vastagra, s késsel vagy egy kis pogácsaszaggatóval darabold fel. Egy mély tepsit kenj ki margarinnal, s az aljára rakj egy sor tésztagaluskát, azt szórd meg cukor-dió keverékkel, locsold meg olvasztott margarinnal, majd megint sor tészta következik, s arra megint cukor-dió és margarin. A legfelső sorban már csak margarin kerül a tésztára. Tedd hideg sütőbe, majd közepes tűzön süsd 35-40 percig. Frissen tálald, és borsodót adj mellé.

Tanácsok:
Ezt vaníliás öntettel szokták készíteni melybe belemártogatják az elkészült galuskát.az öntet eékészítése személyre szabott ízlés szerint.


A receptet beküldte: Viky Valens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefíres pogácsa » "Cordon Bleu"-palacsinta » Sajtos perec » Sajtos palacsinta
» Sajtos-sós perec » Sajtos rúd, vagy bármi » Szórt rétes » Pizzás kifli
» Vörösboros szilva » Sonkás lepény » Spenótos palacsinta gombával » "Éjszakás" Túrópogácsa
» Túrós sós rúdacskák » Vendégváró sós kifli » Magos sajtos rúd » Sajtos rúd


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.