| Aranygaluska 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: • 10 dkg margarin • 50 dkg liszt • 3 tojás sárgája • 2 dkg élesztő • 2,5 dl tej • 5 dkg cukor • csipetnyi só • 15 dkg darált dió • A vaníliahabhoz: • 4 dl tej • 4 db tojás • 1 csomag krémpudingpor • 1 dl tejszín • 1 csomag vaníliás cukor • 15 dkg kristálycukor Elkészítés: Keverjük össze az élesztőt a meleg tejjel és kevés cukorral, keverjük a lisztbe, dolgozzunk bele 5 dkg puha margarint, a tojások sárgáját, a cukrot és a sót. Gyúrjunk sűrű galuskatésztát. Hagyjuk 1,5 órát meleg helyen kelni. Borítsuk lisztes gyúródeszkára, és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval félhold alakúra, helyezzük be egy margarinnal kikent tepsibe szorosan egymás mellé. 5 dkg olvasztott margarinnal locsoljuk meg a pogácsákat. A sorok közé szórjunk darált diót. Hagyjuk fél órát pihenni, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Tanácsok: Én egy kicsit szoktam nyújtani rajta, úgy szaggatom ki. A darált diót cukrozom illetve van. cukrot is teszek bele. A vaníliahab helyett tökéletes a hígabb puding is. A receptet beküldte: Sylva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |