| Aranygaluska (Eszti féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1/2 kg liszt 2 dkg élesztő 2 tojássárgája 3 dl tej 5 dkg cukor só 6 dkg margarin A tésztát ebben forgatom: 15 dkg dió 15 dkg cukor 15 dkg margarin Elkészítés: A hozzávalók első részéből a margarin kivételével mindent összedolgozunk (amíg a tészta már leválik a kezünkről). A 6 dkg margarint megolvasztom. Szépen finoman beledolgozom a tésztába az olvasztott margarint. Fél órát pihentetem Kinyújtom a tésztát kb. 1 cm-esre. Kiszaggatom pogácsaszaggatóval. Majd ezeket a kiszaggatott darabokat a 15 dkg olvasztott margarinban megforgatom. Közben a diót és a cukrot összekeverem. Ezzel a cukros-diós keverékkel megszórom. Lehet rétegezve rakni - ez kb. 3 réteg - illetve 1 réteget csinálni. Tanácsok: 180 fokon 30-45 perc. Vaníliasodóval a legfinomabb. Jó étvágyat. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: kishoresz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |