| Finom Aranygaluska receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg liszt 35 dkg margarin 5 dkg élsztő 1 l tej 30 dkg cukor kevés só 35 + 25 dkg margarin 1 cs. vaniliás cukor 1 citrom héja 3 tojássárgája 1/2 kg durvára őrölt dió 1 cs.vanília puding Elkészítés: Az élesztőt 3 dcl cukros tejben felfuttatod .A liszthez adsz 5 evőkanál cukrot ,vaníliás cukrot kevés sót,tojások sárgáját,35 dkg margarint,citrom héját ,legvégül a tejben felfuttatott élesztőt.Alaposan kidolgozod és letakarod,5-10 percre. A maradék cukrot elfelezed ,egyik felét a dióhoz adod,a másik felét a maradék tejhez. A 25 dkg margarint felolvasztod és a tésztát evőkanállal elkezded kiszaggatni.Minden galuskát az olvasztott margarinba mártasz ,majd a cukros dióba hempergeted és így rakod a tepsibe.Hőlégkeveréssel 190 fokon kb 30-35 perc alatt megsül. Közben a maradék tejhez hozzákevered a pudingport és tartalék lángon összefőzöd.Ha túl sűrű egy kevés vízzel felhigítható . A kisült tésztát a sodóval leöntve tálaljuk . Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: stechner Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |