| Hamis aranygaluska receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg szikkadt kenyér 3+3 dl tej 2 tojás, 3 evőkanál cukor 1 marék mazsola 5 dkg dió 1 csomag vanílíás cukor fél csomag vaníliás pudingpor Elkészítés: A kenyeret apró kockákra vágom, rászórom a mazsolát. 3 dl tejben jól elkeverem a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, majd ráöntöm a mazsolás kenyérkockákra. Egy kivajazott kisebb jénaiba beleteszem a keverékem felét, rászórom a diót, majd pedig a kenyér másik fele következik. 200 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütöm. Míg sül, a 3 dl tejből és a fél csomag vanilíás pudingból nem túl híg vaníliaszószt főzök, amit a kisült *kalácsom* mellé tálalok. Tanácsok: Ebből a mennyiségből 2 ember lakik jól. Egy 4 tagú családnál illik a dupláját venni. :) Ez az étel rendkívül alkalmas a maradék kenyér eltüntetésére A receptet beküldte: ostkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |