| Aranygaluska muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg finomliszt 1 tojás sárgája 1 evőkanál olvasztott vaj 1 evőkanál cukor 1 csapott mokkáskanál só 2 dkg élesztő kb. 1,5-2 dl langyos tej 1 tojás és 10 dkg darált dió 2 evőkanál porcukorral elkeverve Elkészítés: Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a vajat, a tojás sárgáját, a cukrot, a sót, a langyos tejet és végül a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk a tésztát. Mikor hólyagos a tészta, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett lapra borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd 12 gombócra elosztjuk. Minden gombócból készítünk 3-4 pici gombócot. A kész gombóckákat felvert tojásba, majd a diós keverékbe hempergetjük. A muffin sütő üregét olajjal kikenjük és ebbe rakunk 3-4 diónyi gombóckát. Hagyjuk egy kicsit kelni, majd 175 C-ra előmelegített sütőbe tesszük sülni addig, míg aranybarna színe nem lesz a diós halmoknak. Langyosra hűtjük, majd kiszedjük őket a formából. Tanácsok: Vanília pudingból, tejjel vaníliás cukorral, sodót főzünk. A muffinokat a sodóval leöntve tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |