Tutireceptek.hu fejléc

Zsiványok burgonyája recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 fej hagyma nagy./ v.6 kicsike/
15 dkg húsos szalonna
20 dkg füst. kolbász
20 dkg füstölt sonka
Tetszés szerinti savanyúsággal fogyasszuk.

Elkészítés:
Burgonyát megtisztitjuk megmossuk és kb.ujjnyivastag
karikákra vágjuk.A szalonnát kb. 2x2 cm kockára apritjuk, ha a hagyma nagy szintén felkockázzuk /2x2/cm Erre kerül a felkarikázott füst. kolbász.
A füstölt sonkát elöre /megabáljuk 95 fokos vizben
rövid ideig/ majd hasonló méretüre kockázzuk és a
a többi hozzávalóval együtt egy nem túl magas tepsibe elrendezzük. Ha a hagymák aprók tisztitás után egyben is süthetjük!!

Tanácsok:
Zsiványokon kivül jóétvágyúak is fogyaszthatják


Jó étvágyat !

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Rody


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-almás tésztasaláta » Tojással töltött fasírt » Töltött sajtos kifli » Petrezselymes tócsni
» Cukkínitorta » Paprikás krumpli nokedlivel » Ropogós tészta zöldséggel » Sonkával rakott galuska
» Velős puffancs » Gombás töltött kenyér » Csípős babos karaj » Brutus saláta
» Toros káposzta » Sajtos rakott zsemle » Sült csülök Pataki tálban » Patisszonpaprikás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.