Tutireceptek.hu fejléc

Gombás, tükörtojásos tarja recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg gomba,
1 nagy fej vöröshagyma,
20 dkg sertészsír,
só,
2 teáskanál fehér bors,
8 nagy szelet sertéstarja,
20 dkg trappista sajt,
8 tojás,
5 dl tejföl,
3 teáskanál őrölt pirospaprika.

Elkészítés:
A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát diónyi zsírban megpároljuk, közben apránként hozzáadjuk a gombát, és enyhén sózzuk. Addig pároljuk, míg elfő a leve.
A tarját besózzuk, és forró zsírban mindkét oldalukon elősütjük. A sajtot lereszeljük.
Enyhén kikent tepsibe helyezzük egymás mellé a tarját, gátszerűen körberakjuk gombával. Minden hús tetejére 1 tojást ütünk. A szeletek között, a gomba tetejét először tejföllel locsoljuk, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tojásokat csipetnyi őrölt paprikával színesítjük.

Tanácsok:
A húsokba fogpiszkálót szúrunk, befedjük alufóliával, és lassú tűzön, kb. 1 órán át sütjük.
Rizsköretet ajánlunk mellé.


A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás zakuszka » Tepsis sajtos tarja » Egybensült gombás fasírt » Gombás-tejszínes penne
» Gombás sonkatekercs » Gombás-tejfölös pulykamell » Borsós-gombás rizottó » Gombas szelet egyszeruen
» Lecsós tarja szelet » Gombás burgonya » Gombás rakott hús » Gombás rakott tészta
» Húsos-gombás kagylótészta » Pórés tepsis tarja » Gombás-cukkinis fasírt » Gombás pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.