| Alföldi öreglebbencs receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg száraz lebbencstészta 3 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 40 dkg burgonya pirospaprika só bors Elkészítés: A zsiradékot megforrósítjuk a tördelt tésztát benne zsemleszínűre pirítjuk.Közben hozzáadjuk a reszelt hagymát paprikával megszórjuk,vizzel felengedjük.Beletesszük a karikára vágott nyers burgonyát.Sózzuk borsozzuk és befedve csendesen főzzük.A levét el kell főnie.Nem keverjük,hanem az edént rázogatjuk,végül gyengén lesütjük hogy a tészta szikkadt legyen. Savanyúsággal tálaljuk. Tanácsok: A lebbencs egyszerű gyúrt tészta vékonyra kinyújtva. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |