| Görög rakott krumpli receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg darált bárányhús 20 dkg darált marhahús 1 fej vöröshagyma 1 kisebb padlizsán 4 gerezd fokhagyma 4 friss paradicsom 20 + 5 dkg feta sajt só olaj kb. 90 dkg burgonya Besamel mártáshoz: kb. 5 dkg vaj 2 ek liszt tej Elkészítés: Olajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a húst és pirítsuk le. Kockázzuk fel a padlizsánt és a paradicsomokat és adjuk a húshoz a zúzott fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hagyjuk pár percet főni, majd keverjük a húshoz a feta sajtot (20 dkg). A besamel mártáshoz olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, és hagyjuk pár percet pirulni. Lassan, állandó keverés mellett öntsük fel annyi tejjel amitől sűrű puding állagú lesz. A burgonyát szeljük egyenletesen vékonyra (2-3 mm). Olajjal kenjünk ki egy tűzálló tálat, és fedjük be az alját egy réteg burgonyával. Locsoljuk meg besamel mártással és osszunk el rajta egy réteg húst. Ezt ismételjük addig amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére mindenképp burgonya réteg kerüljön. Locsoljuk meg besamel mártással és szórjunk rá feta sajtot. Fedjük le a tálat és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 2 órát. (ennyi idő kell a burgonyának, hogy megpuhuljon). A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |