| Zsermák-mákos zserbó receptHozzávalók: 80 deka liszt 20 dkg glukonon vagy más édesítőpor 1 csomag sütőpor 2 db tojás 40 dkg zsír 1 élesztő 3 dl tej (annyi , amennyit felvesz a tészta, hogy nyújtható állaga legyen) 1 ek zsír (a tepsi kikenéséhez) A töltelékhez 40 dkg mák (darált) 20 dkg glukonon vagy más édesítőpor 50 dkg baracklekvár A mázhoz: 10 deka diabetikus főzőcsokoládé 2 e.k. étolaj Elkészítés: A tésztához a hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk és 5 részre szétosztjuk és elnyűjük. Kizsírozott tepsibe rakjuk a következő sorrendben: tészta, lekvár, mákos glukonon, tészta, és így tovább, tésztával fejezzük be. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-40 percig sütjük. A tepsiből, ha kicsit kihűlt, kifordítjuk, az alja lesz a teteje, és ha teljesen kihűlt, bevonjuk a csokibevonóval. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |