| Zserbó zsiinaa módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg liszt 50 dkg margarin 2 e.k. zsír 1 cs. sütőpor 4 eg. tojás 2 dl tejföl 2 dkg élesztő töltelék: 40 dkg darált dió (ízlés szerint cukrozom), 2(650g) üveg sárgabarack lekvár. Ha sok tölteléket szeretnél bele, akkor használhatod a két üveg lekvárt, ha kevesebb töltelékkel szereted akkor elég 1 üveg lekvár, amit a rétegek között felezd el. csokimáz: 20 dkg étcsoki, 10-15 dkg margarin Elkészítés: Olvaszd fel a margarint, tedd bele a 2 ek. zsírt, és öntsd hozzá a liszthez. Rakd bele a többi hozzávalót, csak az élesztőt "futtasd" fel egy kis cukros tejjel, utána öntsd hozzá a többihez. Ha minden benne van, gyúrd össze a tésztát. Kapsz egy könnyen gyúrható alapanyagot. Oszd fel 3 részre. Hagyd állni 10 percet, utána kezd el nyújtani az első részét. Tedd bele a tepsibe, kenj rá lekvárt, szórd meg dióval. Rakd rá a következő tésztát, azt is kend lekvárral, szórd dióval. Legvégül a harmadik részét tedd rá, szúrd meg több helyen villával és úgy tedd be a sütőbe. Ha kész, hagyd kihűlni, csak utána tudod csinálni a csokimázat. Csokimáz: olvaszd meg a csokit, és adj hozzá egy kis margarint. Én kb. 10-15 dkg margarint szoktam beletenni. Ha megolvadt, akkor ráöntheted a kihűlt tésztára, és kész is a finom zserbó! Tanácsok: Mielőtt betennéd a sütőbe jól nyomkodd meg a tészta széleit, mert hajlamos kifolyni belőle a lekvár, amit nem könnyű lepucolni a tepsiről (legalábbis nekem...) A receptet beküldte: zsiinaa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |