| Fiti féle mézes zserbó receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészához: ========= 50 dkg. Liszt 16 dkg. Porcukor 6 dkg. Zsír (v. 10 dkg. Vaj) 2 db. Tojás 4 evők. Olvasztott méz 4 evők. Tejföl 1 teásk. Szódabikarbóna Töltelékhez: ============ 8 dl. Tej 8 evőkanál Liszt 25 dkg. Margarin 25 dkg. Porcukor 1/2 dl. Rum (esetleg rumaroma 3 evőkanál vízzel)) Csokimázhoz: ============ 20 dkg. Keserű v. Tejcsoki 5 evőkanál Étolaj Elkészítés: A tésztáhozvalókat összegyúrjuk és tepsi hátán egyenként 4 lapot sütünk nem túl sötétre! (Én így szoktam: szitált lisztet a szódabikarbónával és a cukorral összekeverem, majd a külön tálban felvert tojáshoz a tejfölt a folyós mézet és a lágy zsiradékot hozzákeverem végül a kettőt összevegyítve gyúrom meg a tésztát, így teljesen egynemű lesz) A krémhez először csomómentesre keverem a lisztet és a tejet, majd tűzre teszem és állandó keverés mellett egy sűrű masszát főzök belőle, amit kihűtök. Amíg hül a főzött krém addig a margarint kikeverem a cukorral és a rummal, majd a kihült masszát összekeverem a vajkrémmel. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztom majd egyneműre keverem az olajjal és a sütemény tetejére öntve elkenem. Tanácsok: Sütőpapíron sütöm, így könnyű leemelni a tepsiről. Vigyázat, a méz miatt hamar barnul! A krém főzött része hamar leég, tényleg állandóan kell keverni! A rum (v. aromás víz) segíti a tészta puhulását, mert kihülés után kemény, törékeny lapok leznek. Betöltés után hagyjuk egy éjszakát hűtőben amíg megpuhul. 28x38 cm.-es tepsin sütöttem. A receptet beküldte: fiti48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |