| Diós zserbó receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35 dkg liszt 1 tojás 5 dkg cukor 20 dkg olvasztott margarin 1 dl tej 1 dkg élesztő csipetnyi sütőpor só lekvár(saját ízlés szerint) 12 dkg dió 12 dkg porcukor Katica tortabevonó 4-5 ek. olaj Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 1 órán át meleg helyen kelesztjük. 3 lapra osztjuk, az elsőt tepsibe rakjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukrozott darált dióval. Rátesszük a másik lapot, ezt is megtöltjük. Rátesszük az utolsó lapot és sütjük. Ha kihűlt, bevonjuk tortabevonóval.(A csokit az olajjal felolvasztjuk gőz fölött). A receptet beküldte: hanita2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |