| Update zserbó receptSütemények, édességek Hozzávalók: 17,5 dkg Norbi 1 liszt 7,5 dkg tk liszt 15 dkg fruktóz 10 dkg light margarin (aldis volt itthon, 25%-os margarin) 2 dkg élesztő 1 kiskanál sütőpor 1 csipet só 1 tojás tejföl máz: 10 dkg Norbi csoki (tej) kicsi víz 2 evőkanál kakópor kicsi fruktóz (úgy kb 1 kávéskanálnyi) Elkészítés: Összegyúrtam, kicsit sok lett a tejföl (elég bele kb 1 dl), emiatt még kénytelen voltam lisztet rakni hozzá....Az élesztőt nem futtattam, csak belemorzsoltam. pihentetni fél órát 3 részre osztani, majd úgy nyújtani 20 dkg darált diót+ 12 dkg fruktózt összekevertem, rá egy lapra, persze alá Norbis barack lekvár (persze megteszi más diabetikus barack leki is) pihentetni fél órát, majd sütni. máz: amikor olvad fel, úgyis látod, mennyi víz kell hozzá, hogy úgy krémes, folyós legyen. 170 fokon 25 perc alatt kész lett. Tanácsok: talán annyit még lehetne rajta változtatni, hogy 12 dkg fruktóz helyett elég 8-10 dkg a töltelékbe, mert nekem icipicit édes, de akkor is király. (a fruktózról tudni kell, a nádcukornál 40%-kal édesebb.......) Naplómban látsz róla képet, meg még diétás kaja fotókat, kár, hogy ide nem tudtam felrakni. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: jimm Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |