| Krémes zserbó receptSütemények, édességek Hozzávalók: 45 dkg liszt 1 kávéskanál szódabikarbóna 3 dkg zsír vagy margarin 15 dkg cukor 1 egész tojás 2 evőkanál méz 1 dl tej a krémhez: 50 dkg margarin 50 dkg porcukor 1 evőkanál vaníliáscukor 1 liter tej 8 púpozott evőkanál búzadara 1 dl rum vagy rumaroma Elkészítés: A hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát készítünk. Simára kidolgozzuk és 3 cipót formálunk belőle. Pihentetés után kizsírozott, lisztezett tepsibe 3 lapot sütünk belőle. A lapokat a következő krémmel megtöltjük: hidegen összekeverjük a tejet a búzadarával és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzátesszük a porcukorral elkevert margarint, a vaníliáscukrot és a rumot vagy rumaromát. A felső lapot csokimázzal vonjuk be. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |