Tutireceptek.hu fejléc

Krémes zserbó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
45 dkg liszt
1 kávéskanál
szódabikarbóna
3 dkg zsír vagy margarin
15 dkg cukor
1 egész tojás
2 evőkanál méz
1 dl tej
a krémhez:

50 dkg margarin
50 dkg porcukor
1 evőkanál vaníliáscukor
1 liter tej
8 púpozott evőkanál búzadara
1 dl rum vagy rumaroma

Elkészítés:
A hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát készítünk. Simára kidolgozzuk és 3 cipót formálunk belőle. Pihentetés után kizsírozott, lisztezett tepsibe 3 lapot sütünk belőle. A lapokat a következő krémmel megtöltjük: hidegen összekeverjük a tejet a búzadarával és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzátesszük a porcukorral elkevert margarint, a vaníliáscukrot és a rumot vagy rumaromát. A felső lapot csokimázzal vonjuk be.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes francia krémes » Whiskey-krémes torta » Krémes körtetorta » Csokikrémes csokitorta
» Krémes gyümölcsleves » Zserbó zsiinaa módra » Gyümölcskrémes » Bácskai- krémes
» Bözsi néni almás krémese » Krémes pite egyszerűbben » Zágrábi krémes » Krémes süti
» Diós Krémes 2. » Kókuszkrémes » Sajtkrémes cukkini » Meggyeskrémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.