| Zserbó tallér receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 1 teáskanál sütőpor 1 tesákanál szárított élesztő 8 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 1 db tojás 10 dkg zsír 10 dkg vaj fél citrom reszelt héja A töltelékhez: 10 dkg darált dió baracklekvár porcukor ízlés szerint A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé 0,5 dl habtejszín Elkészítés: Összedolgozzuk a tésztához a lisztet a sütőport, a zsírt, a vajat, a porcukorral, vaníliás cukorral, és 1 db tojással, és fél citrom reszelt héjával. Kinyújtjuk a tésztát és az alsó kört, a közepes méretű koronggal, majd a felső korongot egy nagyobb koronggal kiszaggatjuk. Amikor kiszaggattuk, megtöltjük, úgy, hogy az alsó rétegre diót teszünk, majd jön a lekvár és a végén megint dió, és ráhelyezzük a nagyobb korongot. Előmelegített sütőben megsütjük. Amikor már egy kicsit kihűlt akkor elkészítjük a mázat és rákenjük a tallérokra. A máz készítése: Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és hozzáadjuk a habtejszínt, és jól elkeverjük, de már nem a vízgőz felett, és rákenjük a tallérokra. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |