| Zsemle-fasírt receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 5-6 szikkadt zsemle vagy kifli, esetleg 5-6 szelet kenyér 2-3 tojás 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma zsír vagy olaj só, bors, pirospaprika nagy csokor petrezselyemzöld Elkészítés: Gyakorlatilag ez a töltött csirke tölteléke csirke nélkül:) A zsemléket beáztatom vízbe, kinyomkodom, A zsiradékban megpárolom a finomra vágott hagymát, belekeverem a szintén finomra aprított petrezselymet, ezt zsírjával együtt összegyúrom a kinyomkodott zsemlével, a tojásokkal, és a további fűszerekkel. A massza viszonylag lágy maradhat, sülés közben összeáll, de ha túl keményre készítjük a nyers masszát, akkor készen nagyon száraz lesz. Sütőpapírral bélelt tepsire kézzel rudakat egyengetek a masszából, zsemlemorzsával vékonyan meghintem, forró sütőben addig sütöm, amíg kéreg nem képződik rajta, de nagyon kiszárítani nem kell. Tanácsok: Gazdagítható a massza reszelt sajttal, apróra vágott kemény tojással, párolt gombával, nem vegetáriánusoknál 1-2 pirított csirkemájjal, szalonnával, stb. Süthető bő olajban is, ekkor evőkanállal szaggatjuk a galuskákat az olajba. Legegyszerűbb formájában elég olcsó, finom feltét, vagy pl. kaszinótojás mellé is nagyon finom. A receptet beküldte: Corra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |