Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rakott burgonya recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
4 dkg szárított vargánya gomba
75 dkg sampinyon gomba
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1 kiskanál só
fél kávéskanál bors
2,5 dl tejszín
1 kg burgonya
2 tojás
4 evőkanál aprított petrezselyem
5 dkg sajt

Elkészítés:
A vargányát 2,5 dl meleg vízben megpuhítjuk. A hagymát apró kockára vágva vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a vargányát és 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről. A sampinyont hidegen megmossuk, összevágjuk és a vargányához adjuk. Sózzuk borsozzuk és felforraljuk. Leszűrjük. A léből 1,5 dl-t hagyunk az edényben. Ehez adjuk a tejszínt és fölforraljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát és 5 percig főzzük. A burgonya felét szitával kivesszük és tűzálló tálba rakjuk. Ráteszünk egy sor gombát és a burgonya másik felét. Felverjük a tojást. A levet apránként hozzákeverjük és petrezselymet adunk hozzá. Megfűszerezzük és a burgonyára öntjük. Megszórjuk a reszelt sajttal és aranybarnára sütjük.

Elkészítési idő: 70 perc
Kalóriatartalom: 2460 kcal

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás cukkinifasírt » Gombás marhahús finoman » Túróval rakott puliszka » Gombás csirke 2
» Sonkás rakott karfiol » Rakott hagymás burgonya » Diétás rakott padlizsán » Ananászos rakott karaj
» Egyszerű rakott csirkemell » Sajtos rakott tészta » Svéd burgonya » Gombás tortahusi
» Kukoricás burgonyalepény » Fokhagymás-gombás karfiol » Gombás hal palacsintaágyon » Húsos burgonyarétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.