| Az én házi sajtom receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 2 liter friss házi tej 2 csapott kanál só 2 ek. 20%-os ecet Ízlés szerint fűszerek. Elkészítés: Lassan felforralom a tejet, amikor kezd emelkedni beleteszem a sót, majd az ectet. Amikor az ecet összekapta a tejet, és kivált a savó, picit forralom még, majd lehúzom a tűzről. Tésztaszűrőbe szedem, és hagyom lecsepegni, majd súlyt pakolok rá, és így hagyom állni legalább 2-3 órát. Tanácsok: Ha ízesíteni szeretnénk akkor, akkor tegyük bele, amikor kiszedtük a szűrőbe, így szépen bele tudjuk keverni. A súly, ha lehet egyenletesen nyomja a sajtot, minél tovább préseljük, annál keményebb lesz. Lehet több, illetve kevesebb tejből is, minden liter tejhez egy evőkanál só, és ecet kell. Ha lehet 20%-os ecettel készítsük. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: babika_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |