Tutireceptek.hu fejléc

Berber zöldségfazék recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 kis, zsenge tök,
1 padlizsán,
40 dkg burgonya,
1-1 szál sárga- és fehérrépa,
2 fej hagyma,
1 fej (nem gerezd!) fokhagyma,
olívaolaj,
1-1 teáskanál római kömény és csípős pirospaprika,
1 csokor petrezselyem (ha van, mentalevél),


Elkészítés:
Olívaolajon megpirítjuk a fűszereket és az egyik fej, karikára vágott hagymát. A másik fej hagymát a megtisztított fokhagymagerezdekkel, a megtisztított, felaprított zöldségekkel együtt kb. 5 dl sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, beleöntjük a serpenyő tartalmát és összefőzzük. Sűrű állagú főzeléket kell kapnunk. Pitával vagy kenyérlángossal fogyasztjuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Berber csirke » Sonkás zöldségfazék » Vegetáriánus vegyes saláta » Bundázott sült hagyma
» Zöldséges tofu » Körözött máskép » Gombás rakott burgonya » Vegetáriánus libazsír
» Sült kecskesajt » Vega töltött burgonya » Mozzarellagolyó » Juhtúrós rakott spenót
» Amaránt kása » Lencsés rizottó » Gombapörkölt » Krumplibaba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.