| Sajtos karfiolfánk receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg liszt, 4 tojás, 3 evőkanál vaj, fél tasak sütőpor, 3 dl húsleves (kockából), só; a töltelékhez: 30 dkg rózsáira szedett karfiol, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, 1 csokor petrezselyem, bors, édes-nemes fűszerpaprika, olaj a sütéshez Elkészítés: A vajat felmelegítjük, beleöntjük az előre elkészített húslevest, sózzuk, hozzáadjuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg összeáll, és elválik az edény falától. A tésztából gombócokat formázunk, mindegyik gombócba kis mélyedést vájunk. A karfiolt forró, lobogó sós vízben 4 percig főzzük, majd kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük. A krémsajtot simára keverjük a fehérborral, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kis kockákra vágott paradicsomot, és a száráról lecsipkedett, felaprított petrezselymet. Sóval, borssal, édes-nemes paprikával ízesítjük. A masszát a gombóc mélyedésébe töltjük, a tésztát összenyomkodjuk, és előhevített olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk róla a zsiradékot, majd tányérra halmozva, melegen fogyasztjuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |