| Vegán epertorta receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: krémhez: 2 cs. eper pudingpor 4 dl szójatej 5 ek. nádcukor 25 dkg margarin 15 szem közepes eper piskótához: 17 dkg fehér liszt 8 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt 1 cs. foszfát mentes sütőpor 1 mk. szódabikarbóna 8 ek. olaj 2,5 dl növényi tej 10 dkg nádcukor 1 citrom leve Elkészítés: Elkészítjük a krémet. A tejből, pudingporból, és a cukorból pudingot főzünk. Ha megfőtt tegyük félre, hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a piskótát. Egy tálba tesszük a liszteket, a sütőport, a cukrot, a szódabikarbónát, és összekeverjük. Mérőedényben kimérjük a tejet, hozzá öntjük a kifacsart citrom levét, és az olajat. A száraz és a folyékony hozzávalókat alaposan összekeverjük. Sűrű masszát kapunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe (22×30 cm) öntünk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütünk. Kivesszük a tepsiből, megvárjuk amíg kihűl. Közben a robotgéppel összedolgoztatjuk a kihűlt pudingot a vajjal. Az eper szemeket egyesével adagoljuk hozzá. Alaposan kevertessük ki a krémet. A kihűlt piskótát először magasságában vágjuk félbe, majd hosszában is. Így négy lapot kapunk. A lapokat megkenjük krémmel, egymásra helyezzük, a torta tetejét és oldalait is bevonjuk a krémmel. A receptet beküldte: Szafy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |