Tutireceptek.hu fejléc

Patiszon fasírt recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 db kb. 50 dkg-os patiszon
2 db tojás
1 szelet rozskenyér
kevéske apróra vágott petrezselyemzöldje
kb. 2 dkg vöröshagyma, szintén apróra vágva
só, bors, ételízesítő ízlés szerint
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A patiszont meghámozom, belsejét kikaparom, majd nagy lyukú reszelőn lereszelem. Lesózom, állni hagyom negyed óráig.
Kinyomkodom a levétől, beleütöm a tojásokat, hozzáadom a petrezselyemzöldjét, a reszelt vöröshagymát, belemorzsolom a kenyér belét, s még teszek hozzá kevés zsemlemorzsát, de ne legyen kemény! Sóval, borssal ízesítem, s evőkanállal forró olajba szaggatom, kicsit lelapítom, hogy könnyebben átsüljön, majd megfordítom, hogy a másik oldala is szép piros legyen.

Tanácsok:
Főzelékek mellé remek feltétnek, de fogyasztható salátával is.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-Husos Fasirt » Egyszerű fasirt » Gombás fasírtpogácsa » Kukoricás fasírt
» Fasírt muffin » Zabpehely fasírt » Uborkás fasírtrolád » Az én zabpelyhes fasírtom
» Tonhalfasírt » Friss zöldséges fasírt » Brokkoli fasírt párizsival » Fasírt
» Zöldségfasírt máshogy » Gombás tojásfasírt » Fasírt lencséből » Padlizsánfasírt zabpelyhes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.