| Patiszon fasírt receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 1 db kb. 50 dkg-os patiszon 2 db tojás 1 szelet rozskenyér kevéske apróra vágott petrezselyemzöldje kb. 2 dkg vöröshagyma, szintén apróra vágva só, bors, ételízesítő ízlés szerint zsemlemorzsa Elkészítés: A patiszont meghámozom, belsejét kikaparom, majd nagy lyukú reszelőn lereszelem. Lesózom, állni hagyom negyed óráig. Kinyomkodom a levétől, beleütöm a tojásokat, hozzáadom a petrezselyemzöldjét, a reszelt vöröshagymát, belemorzsolom a kenyér belét, s még teszek hozzá kevés zsemlemorzsát, de ne legyen kemény! Sóval, borssal ízesítem, s evőkanállal forró olajba szaggatom, kicsit lelapítom, hogy könnyebben átsüljön, majd megfordítom, hogy a másik oldala is szép piros legyen. Tanácsok: Főzelékek mellé remek feltétnek, de fogyasztható salátával is. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |