Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás házi sajt recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 l tej
50 dkg tehéntúró
1 kiskanál só
10 dkg margarin
2 tojás
3 késhegynyi szódabikarbóna
1 kis fej fokhagyma

Elkészítés:
A tejet a túróval és a sóval forrásig melegítjük, majd tésztasz?rôn lecsöpögtetjük. A túrós masszát a felolvasztott margarinra öntjük, és lassú t?zön addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik. Ha kih?lt, a felvert tojásokat, a szódabikarbónát éa az összezúzott fokhagymát belekeverjük, margarinnal kikent tálba öntjük, és 1-2 napig érleljük.

Tanácsok:
Ha tehetem mindig a piacon veszem meg a tejet és a túrót (házi). Aki nem szereti a fokhagymát, ízesítésként használhat apróra vágott petrezselymet, kaprot, snidlinget, de akár ôrölt köményt, stb. Próbáltuk már pici kockákra vágott füstölt sonkával és téliszalámival is. Én mindig dupla adagot készítek, mert nagyon gyorsan elfogy.


A receptet beküldte: vereskati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás hátszín » Fokhagymás-kapros halfilé » Fokhagymás újburgonya » Fokhagymás csirkemáj sütve
» Fokhagymás tört burgonya » Fokhagymás sült hal » Fokhagymás rakott penne » Fokhagymás busa
» Fokhagymás vadlibamell » Fokhagymás sült burgonya » Fokhagymás húspástétom » Fokhagymás padlizsán bartá
» Fokhagymás Graham kenyér » Fokhagymás sült lapocka » Fokhagymás tészta » Fokhagymás halfilé


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.