| Kagylókrémleves receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 2 db póréhagyma, 2 doboz kagylókonzerv, 15 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 2 db tojássárgája, 1/2 citrom leve, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 dl tejszín, só, bors. Elkészítés: A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk. A póréhagymát az olvasztott vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, fél liter vizet, a bort, a kagylók leszűrt levét és puhára főzzük. Ha megfőtt, turmixgépben pépesítjük, ízesítjük a citromlével, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a kagylókat és az egészet felmelegítjük (forralni már nem szabad). Vajban pirított zsemlekockákkal tálalhatjuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |