Tutireceptek.hu fejléc

Kagylókrémleves recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
2 db póréhagyma,
2 doboz kagylókonzerv,
15 dkg burgonya,
5 dkg vaj,
2 db tojássárgája,
1/2 citrom leve,
1,5 dl száraz fehérbor,
1 dl tejszín,
só,
bors.

Elkészítés:
A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk.
A póréhagymát az olvasztott vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, fél liter vizet, a bort, a kagylók leszűrt levét és puhára főzzük.
Ha megfőtt, turmixgépben pépesítjük, ízesítjük a citromlével, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk.
Beletesszük a kagylókat és az egészet felmelegítjük (forralni már nem szabad).
Vajban pirított zsemlekockákkal tálalhatjuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinipuffancs » Tofu ahogy én csinálom » Spenótos lasagne - hús nélkül » Lencsesaláta egyszerűen
» Zöldséges köles II. » Rántott camembert » Nyers zöldségmártogatós » Patiszon fasírt
» Töltött cukkini hagyma ágyon » Édes sütőtökpüré mackó-módra » Fasírt túróból » Sült birsalma
» Vega töltött burgonya » Fasírt lencséből » Brokkolis-krémsajtos penne » Sárgarépás vega gombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.