Tutireceptek.hu fejléc

Zöldspárga leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csomó zöldspárga
1 szál petrezselyemgyökér
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
egy kis darab póréhagyma
ételízesítő
babérlevél
petrezselyemzöld
vaj
1 kk liszt vagy keményítő
2-3 ek tejföl

Elkészítés:
A spárga fás részét levágjuk, az alsó részét megtisztítjuk, összevágjuk, a spárgafejeket levágjuk. Az alsó szárakat sós vízben puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. A spárgafejeket a fölszelt zöldségekkel és a karikára szelt hagymával vajon pároljuk, ételízesítővel és babérlevéllel fűszerezzük. Amikor készre párolódott összeöntjük az összeturmixolt spárgaszárakkal, összeforraljuk, megszórjuk petrezselyemzölddel és tejfölös habarást teszünk rá.


A receptet beküldte: gyopár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi fokhagymaleves » Sajtos fokhagymaleves » Tökkrémleves » Orosz csirkeleves
» Májgaluska leves » Tealeves » Hideg orosz tejfölleves » Csókakői kolbászleves
» Szalonnás sajtleves » Petrezselymes krémleves » Sajtos zöldségkrémleves » Bakonyi húsos leves
» Erdélyi baglyos leves » Zabpehelyleves » Kínai zöldségleves » Ircsi diétás levese


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.