| Zöldspárga leves receptLevesek Hozzávalók: 1 csomó zöldspárga 1 szál petrezselyemgyökér 1 szál sárgarépa 1 fej vöröshagyma egy kis darab póréhagyma ételízesítő babérlevél petrezselyemzöld vaj 1 kk liszt vagy keményítő 2-3 ek tejföl Elkészítés: A spárga fás részét levágjuk, az alsó részét megtisztítjuk, összevágjuk, a spárgafejeket levágjuk. Az alsó szárakat sós vízben puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. A spárgafejeket a fölszelt zöldségekkel és a karikára szelt hagymával vajon pároljuk, ételízesítővel és babérlevéllel fűszerezzük. Amikor készre párolódott összeöntjük az összeturmixolt spárgaszárakkal, összeforraljuk, megszórjuk petrezselyemzölddel és tejfölös habarást teszünk rá. A receptet beküldte: gyopár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |