| Petrezselymes krémleves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg burgonya 1 fej vöröshagyma 2 dl tejföl 2 tojás 2 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt 1 csomó petrezselyemzöld só Elkészítés: A meghámozott, kockákra vágott burgonyát 1,5 liter sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, a felaprított petrezselymet és lefedve kis lángon puhára főzzük és botmixerrel pépesítjük. Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, kevés hideg vízzel felengedve a levest besűrítjük vele. Ha túl sűrű, akkor még tegyünk hozzá kevés vizet és forraljunk rajta egyet. Végül a tejfölben simára kevert tojásokkal gazdagítjuk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |