| Tökkrémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 tök 1hagyma só ételízesítő tejszín kapor Elkészítés: A hagymát földaraboljuk,nemfontos pici kockára,hiszen összeturmixoljuk a végén a levest.Megpirítjuk egy kicsit olajon,majd a megpucolt,kimagozott,kockára vágott tököt elkezdjük kevés vízzel,sóval párolni.Felöntjük csontlével,vagy sima vízzel amibe forralás után egy leveskockát dobunk,és készre főzzük.Hamar megfő.Botturmixszal összeelegyítjük,vissza a tűzre,öntünk bele főzőtejszínt,egyet rottyantunk rajta,megszórjuk aprított kaporral.Levesgyöngyel tálaljuk. Tanácsok: Az én gyerkőceim nemhajlandóak megenni a tökfőzeléket,de mióta ezt főzöm nekik,szinte habzsolják.Liszt sem kell bele mert saját magát sűríti mire kész,és nem utolsó sorban majdhogynem pillanatok alatt készen van. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: HL1971 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |