| Bakonyi húsos leves receptLevesek Hozzávalók: : 2 közepes vöröshagyma 2 evőkanál olaj 50 dkg marhalábszár só, pirospaprika, őrölt bors 40 dkg burgonya zeller 1 evőkanál paradicsompüré 1 babérlevél 1 gerezd fokhagyma 1,5 dl tejföl 10 dkg füstölt szalonna Elkészítés: A felvágott hagymát olajon megpirítjuk, majd a felkockázott húst is rádobjuk. Amíg ki nem fehéredik, addig sütjük, megsózzuk, és paprikával meghintjük, a paradicsompürét pedig belekeverjük. Ezután kb. 1,5 liter vízzel felengedjük, és a húst félpuhára főzzük. Ekkor a felkockázott burgonyát és a megtisztított zellert is beletesszük, és együtt megfőzzük. Majd borssal és babérral fűszerezzük. Végül az összezúzott fokhagymát is belekeverjük, a tejföllel gazdagítjuk. A ropogósra sütött szalonnaszeleteket a tetejére fektetve kínáljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |