| Májgaluska leves receptLevesek Hozzávalók: 1-2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 kis karalábé 1 kicsi zeller 1 db májkrém konzerv (sertés, marha vagy akár szárnyasmájkrém) 1 tojás 1 evőkanál búzadara petrezselyem (ízlés szerint) 1 db tyúk- vagy erőleves kocka Elkészítés: A zöldségeket vékony karikára vagy kockára felvágom és kb. 1,5 l vízbe felteszem főni a leveskockával (ha van otthon alaplé, akkor abban) Közben elkészítem a májgaluskát: 1 db májkrém, 1 db tojás, egy kicsi bors, só, egy csipet szódabikarbóna, egy-másfél evőkanál búzadara (amennyi az állagához szükséges), petrezselyemzöld apróra vágva. Villával jól összedolgozom, s amíg a zöldségek puhulnak, pihentetem. Kb. 20 perc után teáskanállal a levesbe szaggatom, 5 perc forrás után lefedem a leves és állni hagyom kb. 10 percig. Tálaláskor friss apróra vágott petrezselyemre szedem rá a levest. Tanácsok: Lehet bele egy-két gerezd fokhagymát is tenni. Fűszerezés ízlés szerint borssal, csili-paprikával. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 200 kcal A receptet beküldte: Keszkenő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |