| Zöldséges kefírtál receptSaláták, öntetek Hozzávalók: (4 személyre) 1 liter kefir fél salátauborka 2 db paprika(1 sárga 1 piros) 1- 2 db nagyobb répa fél csokor petrezselyem zöld ízlés szerint só,cukor,cayenne-bors 4 db kaporág a díszítéshez Elkészítés: Öntsük a kefirt egy nagy tálba,keverjük simára,és tegyük be a hűtőszekrénybe,amig a többi hozzávalót elkészítjük.Hámozzuk meg az uborkát vágjuk félbe kaparjuk ki a magját,majd vágjuk apró kockákra.A paprikákat magozzuk ki és vágjuk apró kockákra. A répát tisztítás után szintén kockázzuk fel.A petrezselymet aprítsuk finomra. Az uborka,a répa, és a paprika kockákat(mindegyikből tegyünk félre egy keveset a díszítéshez)együtt keverjük hozzá a kefirhez. A masszát ízesítsük sóval borssal, cukorral. A cayenne-borssal meghintve,hidegen tálaljuk. Tanácsok: Cukor betegeknek is lehet,akkor édesítőt használunk! A receptet beküldte: esztella100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |