Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges mártogatós recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:


4 sárgarépa
2 zellerszár
1 uborka
12uborka
12 retek

A salsa verde mártáshoz
4 mogyoróhagyma
30 dkg olajbogyó (zöld)
25 dkg krémsajt
2 gerezd fokhagyma
fél kávéskanál Worchester szósz

A guacamole mártáshoz
2 avokádó (érett)
1 citrom (leve)
2 evőkanál tejszín
csipetnyi Cayenne bors
őrölt bors


Elkészítés:
A salsa verde mártáshoz a krémsajtot habosra keverjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és olajbogyót, a zúzott fokhagymát és a Worchester-szószt. Folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A guacamole mártáshoz az avokádókat kimagozzuk, a héjukat levágjuk, és a gyümölcshúst a citromlével, a tejszínnel, a Cayenne borssal, kevés borssal és sóval turmixoljuk. A mártást tálba öntjük, folpackkal lefedjük, és tálalásig hűtőbe tesszük. A répákat meghámozzuk, majd a retkek kivételével valamennyi zöldséget hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A retkeket egészben hagyjuk. A zöldségeket a mártásokba mártogatva fogyasztjuk.

Tanácsok:
Nem esik össze a felvágott zöldség, ha 1 percre jeges vízbe áztatjuk a darabkákat, majd lecsöpögtetjük, és megszárítjuk

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 541 kcal

A receptet beküldte: mano244


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Agyagtálas zöldséges hús » Zöldséges árpa leves » Zöldséges tészta wokban » Olasz zöldséges tészta
» Zöldséges csirkebatyu » Grilles, zöldséges husi » Rakott zöldséges marhahús » Zöldséges krokett
» Zöldséges, rakott hús » Tejszínes-zöldséges tészta » Zöldséges tócsni » Zöldséges currys csirke
» Zöldséges-húsos ragu » Zöldséges rétesbatyu » Zöldséges rizskoszorú » Francia zöldséges lecsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.