| Zöldséges mártogatós receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 sárgarépa 2 zellerszár 1 uborka 12uborka 12 retek A salsa verde mártáshoz 4 mogyoróhagyma 30 dkg olajbogyó (zöld) 25 dkg krémsajt 2 gerezd fokhagyma fél kávéskanál Worchester szósz A guacamole mártáshoz 2 avokádó (érett) 1 citrom (leve) 2 evőkanál tejszín csipetnyi Cayenne bors őrölt bors só Elkészítés: A salsa verde mártáshoz a krémsajtot habosra keverjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és olajbogyót, a zúzott fokhagymát és a Worchester-szószt. Folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A guacamole mártáshoz az avokádókat kimagozzuk, a héjukat levágjuk, és a gyümölcshúst a citromlével, a tejszínnel, a Cayenne borssal, kevés borssal és sóval turmixoljuk. A mártást tálba öntjük, folpackkal lefedjük, és tálalásig hűtőbe tesszük. A répákat meghámozzuk, majd a retkek kivételével valamennyi zöldséget hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A retkeket egészben hagyjuk. A zöldségeket a mártásokba mártogatva fogyasztjuk. Tanácsok: Nem esik össze a felvágott zöldség, ha 1 percre jeges vízbe áztatjuk a darabkákat, majd lecsöpögtetjük, és megszárítjuk Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 541 kcal A receptet beküldte: mano244 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |