| Zöldséges halpüréleves receptHalas ételek Hozzávalók: 0,5 kg tengeri halfilé 2 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 kis fej hagyma 1 púpos evőkanál liszt 3 evőkanál étolaj 1 evőkanál kristálycukor 3 evőkanál tejföl 2 tojássárga 2 szál babérlevél 2 db erőleveskocka 1 késhegynyi őrölt bors 1 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem Levesgyöngy, zsemle- vagy kenyérkocka Elkészítés: A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, 2 liter vízzel, a húsleveskockákkal, apróra vágott hagymával, babérlevéllel, őrölt borssal feltesszük főni. Mikor a zöldség megfőtt, a levest leszűrjük, eltávolítjuk belőle a babérlevelet és megfőzzük benne a halszeleteket. A kristálycukrot a felforrósított olajban karamellizáljuk, beleadjuk a lisztet, felengedjük a halas levessel és turmixgéppel vagy botmixerrel leturmixoljuk. A főtt zöldségeket hozzáadva felforraljuk, petrezselyemmel, tojássárgával elkevert tejfölre tálaljuk. Levesgyöngyöt, zsemle- vagy kenyérkockát kínálunk mellé. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |