| Zöldséges őzragu receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg (olajos pácban érlelt) őzcomb 2 fej édes hagyma 6 dkg szalonna 10 szem mandula 10 dkg erdei gomba (vegyesen) 3 dl vörösbor 1 evőkanál csipkebogyólekvár fél-fél kiskanál őrölt boróka, őrölt mustármag kakukkfű őrölt bors só Olajos fűszerpác 6 dl olaj 4 babérlevél 3 kakukkfűág 1 fej vöröshagyma 20 szem mustármag 10 szem borókabogyó Elkészítés: Az őzhúst előzőleg két napra tegyük olajos pácba érni. Pirítsuk üvegesre a kockákra vágott hagymát, majd rakjuk bele a szintén felkockázott őzcombot is. Fűszerezzük meg, majd amikor zsírjára pirult, keverjük hozzá a lekvárt, és a vörösborral szakaszosan pároljuk puhára. A szalonnát vágjuk apróra, pirítsuk meg egy kicsit, a mandulát és a gombákat is, majd forgassuk hozzá a raguhoz. Krumplilángossal a legfinomabb. Tanácsok: Olajos fűszerpác Meleg, de nem forró olajban 10-15 percig fonnyasszuk a fűszereket, majd hidegen használjuk pácolásra. A receptet beküldte: madar6@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |