Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges őzragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg (olajos pácban érlelt) őzcomb
2 fej édes hagyma
6 dkg szalonna
10 szem mandula
10 dkg erdei gomba (vegyesen)
3 dl vörösbor
1 evőkanál csipkebogyólekvár
fél-fél kiskanál őrölt boróka, őrölt mustármag
kakukkfű
őrölt bors


Olajos fűszerpác
6 dl olaj
4 babérlevél
3 kakukkfűág
1 fej vöröshagyma
20 szem mustármag
10 szem borókabogyó

Elkészítés:
Az őzhúst előzőleg két napra tegyük olajos pácba érni. Pirítsuk üvegesre a kockákra vágott hagymát, majd rakjuk bele a szintén felkockázott őzcombot is. Fűszerezzük meg, majd amikor zsírjára pirult, keverjük hozzá a lekvárt, és a vörösborral szakaszosan pároljuk puhára. A szalonnát vágjuk apróra, pirítsuk meg egy kicsit, a mandulát és a gombákat is, majd forgassuk hozzá a raguhoz. Krumplilángossal a legfinomabb.

Tanácsok:
Olajos fűszerpác
Meleg, de nem forró olajban 10-15 percig fonnyasszuk a fűszereket, majd hidegen használjuk pácolásra.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült tarja zöldséges ágyon » Zöldséges árpagyöngyleves » Zöldséges pulykafalatok » Zöldséges tofu
» Sült-zöldséges padlizsán » Tejszínes zöldséges hús :) » Zöldséges túrókrém » Zöldséges muffin
» Zöldséges fehérbab leves » Zöldséges pillangók » Zöldséges virsli wokban » Zöldséges pulykaragu 2
» Sajtos zöldséges tészta » Zöldséges árpa leves » Zöldséges rakott pulyka » Zöldséges palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.