| Zöldséges, rakott hús receptEgytálételek Hozzávalók: 8 szelet sertéscomb vagy karaj 1 kg mirelit zöldségkeverék (mexikóit használtam) 30 dkg gomba (kimaradhat, ha valaki nem szereti) 2 fej vöröshagyma 8 szelet vékony kolozsvári szalonna 1 nagy doboz tejföl 4 db tojás só őrölt bors 10 dkg margarin ételízesítő olaj 20 dkg reszelt sajt Elkészítés: A húst sózzuk, borsozzuk és kevés olajon hirtelen átsütjük, majd félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A gombát is felszeleteljük. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, sóval és borssal. Elkészítés: A vajon megpároljuk a gombát és a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt szórunk rá. A zöldségek felét egy tepsi aljára terítjük, meglocsoljuk tejföllel, majd rárakjuk a húst. A húsra tesszük a szalonnaszeleteket, erre a hagymakarikákat, végül betakarjuk a maradék zöldséggel. Rálocsoljuk a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Tanácsok: Csirkemellből is finom! A receptet beküldte: gne2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |