| Párom zöldséges tésztája receptTésztafélék Hozzávalók: 20 dkg durum tészta 1 fej vöröshagyma 1 db piros színű húsos paprika 1 db paradicsom lehéjazva 5 dkg parizer apró kockákra vágva bazsalikom kakukkfű szójaszósz Worchester szósz só bors 2 evőkanál étolaj Elkészítés: A paprikát négybe, majd vékony csíkokra vágtam. A lehéjazott (forró vízbe mártottam és lehúztam a héját) paradicsomot szintén vékony csíkokra vágtam. Ugyanígy a vöröshagymát is, melyet a felforrósított étolajon, kissé megsózva, fedő alatt kezdtem el párolni. Kis idő múlva hozzáadtam a paprikát, fedő nélkül nagy lángon pirítottam, majd a paradicsomot, végül az apró kockákra vágott parizert is. Borsoztam, szójaszósszal és Worchester szósszal ízesítettem. A tésztát bő sós vízben kifőztem (aldente), majd a zöldségekhez adtam és összekevertem. Tálalásnál friss bazsalikommal és kakukkfűvel szórtam meg. Tanácsok: A recept 2 személyre szól. A receptet beküldte: valentinia Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |