| Zöldséges rakott tészta receptEgytálételek Hozzávalók: 25 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék 50 dkg penne 10 dkg trappista sajt ételízesítő bors só Sajtmártáshoz: 10 dkg trappista sajt (lehet füstölt sajt is) 2 púpos evőkanál liszt 2-3 dl tej olaj 2-3 evőkanál tejföl fokhagyma granulátum, vagy friss fokhagyma szerecsendió só bors Tepsibe: olaj zsemlemorzsa Elkészítés: A tésztát bő forró, sós vízben felteszem főni, amikor kész, leszűröm. A mexikói zöldségkeveréket is megfőzöm bő, ételízesítős vízben, majd leszűröm. A sajtmártáshoz az olajat felmelegítem egy kicsit, beleteszem a lisztet, és habosodásig hevítem, folyamatosan kevergetve. Lassan csurgatva beleöntöm a tejet, közben folyamatosan kevergetve, mert könnyen csomósodik. Beleteszem a fokhagyma granulátumot (lehet préselt fokhagyma is), szerecsendiót, borsot, sót, tejfölt, majd a reszelt sajtot, és lassan melegítve felforralom. (Nagyon kell ügyelni, hogy amikor beletesszük a sajtot, folyamatosan keverjük, mert különben a sajt is megcsomósodhat!) Ha minden kész, már csak össze kell állítani az ételt: a tepsi alját egy kicsit megolajozom, vékonyan meghintem a zsemlemorzsával. Erre megy a tészta fele, majd a zöldség (ezt még meg lehet hinteni egy kis ételízesítővel, biztos, ami biztos), majd a mártás, végül a tészta másik fele. A tetejét megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben pirulásig sütöm 250 °C-on. (Sütési mód: alul-felül sütés.) Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |