| Tészta zöldséges ragúval receptTésztafélék Hozzávalók: 20 dkg zöldbab 2 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 1 sárgarépa 1 zellerszár (halványítózeller) 3 evőkanál olaj 15 dkg paradicsom (lehet hámozott-vagy sűrített paradicsom) 15 dkg szárazkolbász 50 dkg tészta (csavart-vagy csőtészta) 1 dl száraz fehérbor 2 dkg vaj 5 dkg parmezán sajt (reszelt) őrölt bors só Elkészítés: A zöldbabot sós vízben puhára főzzük. A fokhagymát, a hagymát és a sárgarépát, a zellerszárat felkarikázzuk, az olajban megfuttatjuk, majd beletesszük a paradicsomot, és sóval, borssal ízesítjük. Kislángon összefőzzük. A tésztát sós vízben főzzük. A kolbászt felkarikázzuk, majd a vajban pirosra sütjük, borral meglocsoljuk, és addig pároljuk, míg minden leve elfő. Belekeverjük a zöldséges ragúba és a tésztára öntjük, és parmezánnal megszórjuk. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 705 kcal A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |