| Gyors zöldséges egytálétel receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 40 dkg brokkoli 30 dkg póréhagyma 20 dkg sárgarépa 6 tojás 2 dl tej 8 dkg liszt 1/2 zacskó sütőpor késhegynyi frissen reszelt szerecsendió 1 lila hagyma 8 dkg zöldborsó (friss vagy mirelit) 8 dkg csemegekukorica (mirelit vagy konzerv) só, frissen őrölt fekete bors a tál kikenéséhez kevés margarin Elkészítés: A brokkolit apró rózsákra osztjuk, a szárát meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. A póréhagymát, a sárgarépát felkarikázzuk. A répát a brokkolidarabkákkal együtt forrásban lévő, enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a brokkolirózsákat és a pórét, s újra felforraljuk. Kb. 2 perc főzés után a zöldségeket leszűrjük, lecsöpögtetjük. A tojást összekeverjük a tejjel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőport és a szerecsendiót a lisztbe vegyítjük, majd kanalanként a tojásos keverékbe dolgozzuk, és állni hagyjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, elosztjuk benne az előfőzött zöldségeket. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 5 percig sütjük. A hagymát vékony cikkekre vágjuk. A mirelit borsót, a kukoricát felengedjük (a konzervet lecsöpögtetjük), és a hagymával együtt a tálba szórjuk. Rámerjük a tésztát a zöldségekre, és további kb. 15 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |