Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges gombagulyás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
25-25 dkg gomba és vegyes leveszöldség
1-1 zöldpaprika és paradicsompaprika
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg bacon
1 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 púpozott teáskanál pirospaprika
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors
1 evőkanál ételízesítő
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál kristálycukor, vagy vele egyenértékű édesítő

Elkészítés:
A gombát megtisztítom, megmosom (de nem áztatom) és felszeletelem a kicsumázott paprikákkal együtt. A megtisztított burgonyát és zöldségeket kis kockákra vágom.
A császárszalonnát nagyon apróra metélem, kisütöm a zsírját, amin megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát. Ráteszem a gombát, rászórom az ételízesítőt és a borsot. Fedő alatt puhára párolom, majd zsírjára sütöm.
A tűzről lehúzom, belekeverem a pirospaprikát, ráöntök fél dl. vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a burgonyát, a paprikákat és a zöldséget.
Felöntöm annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, belerakom a zúzott fokhagymát és fedő alatt puhára főzöm.
Amikor a burgonya már puha, beleteszem a szeletekre vágott paradicsomot, csipet cukorral fűszerezem, s végül elkeverem benne a finomra vágott petrezselyemzöldet.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges-tészta » Zöldséges pulykafalatok » Zöldséges hal » Zöldséges "fasírt"
» Sült zöldséges pulyka » Zöldséges halleves » Zöldséges haltál » Rizses-zöldséges csirke
» Zöldséges tepsis cukkini » Zöldséges tengeri halfilé » Zöldséges rakott tészta » Zöldséges céklaleves
» Zöldséges tokány cserépben » Zöldséges káposzta » Zöldséges kukoricafasírt » Zöldséges túrókrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.