| Zöldséges gombagulyás receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg burgonya 25-25 dkg gomba és vegyes leveszöldség 1-1 zöldpaprika és paradicsompaprika 1 nagy fej vöröshagyma 10 dkg bacon 1 paradicsom 2 gerezd fokhagyma 1 púpozott teáskanál pirospaprika 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors 1 evőkanál ételízesítő 1 csokor petrezselyemzöld 1 mokkáskanál kristálycukor, vagy vele egyenértékű édesítő Elkészítés: A gombát megtisztítom, megmosom (de nem áztatom) és felszeletelem a kicsumázott paprikákkal együtt. A megtisztított burgonyát és zöldségeket kis kockákra vágom. A császárszalonnát nagyon apróra metélem, kisütöm a zsírját, amin megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát. Ráteszem a gombát, rászórom az ételízesítőt és a borsot. Fedő alatt puhára párolom, majd zsírjára sütöm. A tűzről lehúzom, belekeverem a pirospaprikát, ráöntök fél dl. vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a burgonyát, a paprikákat és a zöldséget. Felöntöm annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, belerakom a zúzott fokhagymát és fedő alatt puhára főzöm. Amikor a burgonya már puha, beleteszem a szeletekre vágott paradicsomot, csipet cukorral fűszerezem, s végül elkeverem benne a finomra vágott petrezselyemzöldet. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |