| Zöldséges halleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kg ponty, 1 kg hal, 1 szelet zeller, 1 fehérrépa, 1 sárgarépa, pirospaprika, só, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 2 vöröshagyma. Elkészítés: A halakat megtisztítjuk, a pontyról éles késsel a gerinc mentén lefejtjük a halhúst. A filéket beirdaljuk, kisebb szeletekre vágjuk és besózzuk. Az apró halakat a ponty fejével, farkával és gerinccsontjaival együtt leveses fazékba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zöldpaprikát meg a paradicsomot. Megsózzuk, és bőven megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a halhús teljesen szétfő. Közben megtisztítjuk és karcsú szeletekre vágjuk a sárgarépát, a fehérrépát meg a zellert. Az alaplevet leszűrjük, beletesszük a zöldségeket, és félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a besózott halszeleteket, szükség szerint sóval és pirospaprikával utána ízesítjük, végül a levest további 10 perc alatt készre főzzük. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |