Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges halleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg ponty,
1 kg hal,
1 szelet zeller,
1 fehérrépa,
1 sárgarépa,
pirospaprika,
só,
2 paradicsom,
2 zöldpaprika,
2 vöröshagyma.

Elkészítés:
A halakat megtisztítjuk, a pontyról éles késsel a gerinc mentén lefejtjük a halhúst.
A filéket beirdaljuk, kisebb szeletekre vágjuk és besózzuk.
Az apró halakat a ponty fejével, farkával és gerinccsontjaival együtt leveses fazékba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zöldpaprikát meg a paradicsomot.
Megsózzuk, és bőven megszórjuk pirospaprikával.
Felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a halhús teljesen szétfő.
Közben megtisztítjuk és karcsú szeletekre vágjuk a sárgarépát, a fehérrépát
meg a zellert.
Az alaplevet leszűrjük, beletesszük a zöldségeket, és félpuhára pároljuk.
Ekkor hozzáadjuk a besózott halszeleteket, szükség szerint sóval és pirospaprikával utána ízesítjük, végül a levest további 10 perc alatt készre főzzük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» zöldséges zellerkrém » Zöldséges túróturmix » Zöldséges-húsos nyárs » Sonkás, zöldséges tészta
» Zöldséges rétes » Zöldségesfasírt » Zöldséges árpagyöngyleves » Zöldséges MISOleves
» Zöldséges rakott karaj » Rakott zöldséges picikék » Zöldséges Spagetti » Zöldséges-sajtos mártás
» Zöldséges ragu kölessel » Tárkonyos halleves » Zöldséges rizskoszorú » Zöldséges rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.